Contact

Waterbouw

Aanleg watergangen
Regelmatig houden wij ons bezig met het aanleggen van nieuwe watergangen, retenties en poelen. Met een verstelbare taludbak kan een watergang onder elk gewenst talud worden uitgegraven. Daarnaast beschikken we over een kantelbak voor het afwerken van grotere oppervlakken die ook in elke gewenste hoek gezet kan worden. Tevens verzorgen wij voor u het transport van vrijkomende grond. Hieronder een impressie (door op de foto te klikken kan hij worden vergroot).

Aanleg vijvers
Bij het aanleggen van vijvers op hoge grond wordt vaak folie toegepast om een redelijke waterstand te garanderen. Het leveren en aanbrengen van op grote maat gemaakte stukken folie wordt regelmatig door ons gedaan. Wij gebruiken meestal EPDM-folie (rubberfolie), maar ook PVC-folie kan worden toegepast. PVC-folie is echter minder sterk en duurzaam, maar wel weer goedkoper.

Beschoeiingen
Het aanbrengen van beschoeiingen komt bij ons regelmatig voor. Het spuiten van damwandplanken of het toepassen van beschoeiingsschotten met palen kunnen wij voor u verzorgen.

Duikers
Een duiker leggen voor waterafvoer is iets dat wij regelmatig doen. Wij gebruiken hiervoor PVC-buis, ronde betonbuis en rechthoekige duikerelementen. We leveren vrijwel elke gewenste diameter.

Slootonderhoud
In het najaar zijn wij enkele maanden bezig met het korven van sloten. Hiervoor gebruiken wij een 3 of een 4.5 meter brede maaikorf aan een mobiele kraan of een midi graver op rupsen. Voor het afvoeren gebruiken wij een kar met schotten. Deze kar kan achter de mobiele kraan worden gekoppeld. Wanneer de kraan een kar vol heeft wordt deze afgekoppeld en omgewisseld. Het aan- en afvoeren van de karren doen we met een trekker. Wanneer u zelf over een trekker met kar beschikt is kunt u zelf met onze kraan meerijden. Dit bespaart u weer transportkosten.

Vijveronderhoud
Opschonen van vijvers doen wij ook regelmatig. Over het algemeen gebruiken wij hiervoor een mobiele- of rupskraan voorzien van de juiste bak of maaikorf. Indien nodig kunnen we de vijver ook leeg pompen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact
Wij zijn er trots op dat ons familiebedrijf al jaren een stabiele factor is, die altijd een stapje extra zet zodat alle klanten de kwaliteit krijgen die ze verwachten.
Copyright ©️ 2022  Van Donkersgoed B.V.
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram