Contact

Grond Bewerking

Frezen
Voor het kapot maken van de bovenste 10-15 cm gebruiken wij een 3 m brede frees. Deze bewerking wordt vaak toegepast bij een dichte begroeiing van de zode.

Cultivatoren
Om de bovengrond los te trekken tot ca. 20 cm diepte gebruiken we een triltandcultivator.

Woelen
Om te zorgen voor een goed water doorlating kunnen wij de grond ‘lostrekken’ hiervoor gebruiken wij een 5 tand woelpoot c.a. 50 cm diep en een 1 tand c.a. 1 m diep.

Kilveren
Om het land vlak te maken gebruiken wij een 4 meter brede Bos kilverbak.
Hiermee kunnen wij ook laser gestuurd afwerken.

Spitten
Naast de wentelploeg hebben wij sinds 2006 een 3 meter brede roterende Imants spitmachine. De spitmachine kan de bovengrond tot ca. 40 cm diepte spitten. De standaard werkdiepte is ca. 25 cm (net zo diep als ploegen). De voordelen van het spitten ten opzichte van ploegen zijn o.a.:

– Doordat de spitmachine wordt aangedreven door de aftakas is er geen wielslip en dus geen versmering van de grond
– De grond wordt intensief gespit, de structuur van de grond wordt echter niet aangetast
– Er ontstaat een betere water- en zuurstofhuishouding
– De grondbewerking en zaaibedbereiding in 1 werkgang, dus een kosten kostenbesparing

Hieronder een aantal foto’s van onze spitmachine:

Ploegen
Wanneer u toch liever een ploeg op het land hebt in plaats van de spitmachine komen wij met een 4-scharige Kverneland wentelploeg. Deze ploeg gebruiken we ook bij het onderploegen van een gefreesde graszode bij graslandvernieuwing.

Diepploegen
Om de ondergrond goed los te krijgen of om storende lagen in de ondergrond te doorbreken kan ervoor worden gekozen om diep te ploegen. Wij hebben 2 diepploegen die tot ca. 1 m diepte ploegen.

Advies
Graag adviseren wij u over de diverse grondbewerkingen. Samen met de klant wordt beoordeeld welke grondbewerkingen het beste kunnen worden toegepast.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact
Wij zijn er trots op dat ons familiebedrijf al jaren een stabiele factor is, die altijd een stapje extra zet zodat alle klanten de kwaliteit krijgen die ze verwachten.
Copyright ©️ 2022  Van Donkersgoed B.V.
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram