Contact

Aardappels poten

Het aardappels poten doen wij in 1 werk gang .
Voorop de trekker woelen we de grond en kunnen wij  zowel vaste als vloeibare kunstmest toevoegen dit word in de rij toegevoegd voor optimale benutting van de mest.
Achter de trekker word de grond gespit met de imants spitmachine.

Aan de spitmachine is de pootmachine bevestigd deze is voor zien van:

  • Granulaat strooier
  • Poederstrooier
  • Aanaardkappen
  • Erosie stop

De erosie stop maak kleine gaatjes tussen de ruggen dit zorgt ervoor dat bij regen of bij het beregenen het water niet naar het laagste punt stroomt  .

Deze poot combinatie word gestuurd door GPS, deze zorgt ervoor dat de trekker en de pootmachine exact in 1 lijn blijven.

Onkruid bestrijding 
Bespuiten doen wij met onze 33 meter brede Delvano Eurotrac zelfrijder met doceersysteem. De frequentie van bespuiting en spuitmiddelen zijn erg weersafhankelijk. Meer informatie over de veldspuit vind u op de pagina ‘Gewasbescherming’.

Rooien
Het rooien van de aardappels doen wij met een Grimme SE 150-60.
Dit is een aangedreven verstekrooier met bunker en xxl reiniging.
Xxl reining houd in dat de doorval mat in combinatie met de egelbanden de aardappelen vrijwel geheel gescheiden van loof en grond.
Door de goede reiniging van deze rooier is loofklappen vooraf aan het rooien in de meeste gevallen niet nodig.
Ook is de rooier voorzien van een 5 tons voorraadbunker.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact
Wij zijn er trots op dat ons familiebedrijf al jaren een stabiele factor is, die altijd een stapje extra zet zodat alle klanten de kwaliteit krijgen die ze verwachten.
Copyright ©️ 2022  Van Donkersgoed B.V.
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram