Contact

Mais teelt

Voor de volgende maïsteelten kunt u bij ons terecht:
– Snijmaïs
– Korrelmaïs
– CCM (gemalen korrel)

Voor deze maïsteelten kunnen wij u een volledig pakket aanbieden:

Voorbewerken
Standaard grondbewerkingen voorafgaand aan het zaaien van de maïs zijn spitten van de bouwvoor tot ca. 20 cm diepte met onze spitmachine en vervolgens bemesten met onze bouwlandinjecteur. Zie overige gegevens spitten op de pagina ‘Grondbewerking’. Bouwlandbemesten is verder uitgewerkt op de pagina ‘Bemesting’.

Zaaien
Wij zaaien op 75 cm en op 50 cm rijafstand. Voor de 50 cm-machine gebruiken we een 12-rijige Monosem zaaimachine. Deze 12-rijïge zaaimachine is uitgerust met een systeem voor de toediening van vloeibare stikstof. Gelijktijdig kunnen met deze stikstof sporenelementen worden toegevoegd. Wij werken zelf veelal met Flex Fertilizer (meer informatie kunt u vinden op de site www.flex-fertilizer.nl). Voor 75 cm  zaaien gebruiken wij een 6 rijige Monosem Zaaimachine bij deze kan aleen kunstmest worden toegevoegd.

Het zaaizaad dat wij gebruiken wordt standaard geleverd met certificaat/label, zodat de teler zeker weet dat het uitgangsmateriaal betrouwbaar is. Hieronder een aantal foto’s van het zaaien .

Bespuiten
Bespuiten doen wij met onze 33 meter brede Delvano Eurotrac zelfrijder met doceersysteem. Meer informatie over de veldspuit vind u op de pagina ‘Gewasbescherming’.

Oogst snijmais
Voor de snijmaïs wordt een Claas Jaguar 870 hakselaar ingezet. Voor het transport naar de kuil worden Veenhuis groot volumewagens gebruikt. Daardoor wordt de capaciteit van de hakselaar optimaal benut. De kuil rijden we aan met onze Volvo L70D of L70 F shovel met eventueel met dubbellucht. Een goed aangereden kuil is de belangrijkste basis voor een goed eindproduct in de kuil.  Kuilplastic kan ook door ons worden geleverd en indien nodig over de kuil worden getrokken. Voor het met grond afdekken van de kuil wordt één van onze mobiele kranen ingezet. Hieronder een aantal foto’s van het hakselen.

Oogst korrelmais en CCM
Behalve de bijna vanzelfsprekende mechanisatie voor snijmaïs beschikken we ook over de machines om CCM voor u te oogsten. Onze Claas combine wordt na de graanoogst voorzien van een kolvenplukker. Een hamermolen zorgt voor het malen van de mais tot CCM. Steeds meer veehouders, met name varkenshouders, waarderen de voordelen van CCM. We zien dan ook een goede toekomst voor deze teelt. Hieronder een paar foto’s van de combine .

De CCM kan worden verwerkt in een:
– kuil
– slurf / worst
– big bags

Voedselveiligheid en kwaliteitswaarborging
Om de kwaliteit van de maïs te waarborgen wordt, zoals onder zaaien al genoemd, alleen zaaizaad met certificaat gebruikt. Om nog beter in te spelen op kwaliteit en veiligheid zijn wij VKL* gecertificeerd. Zie hierover meer op de pagina ‘Certificeringen’.

Advies
Bent u geïnteresseerd in één of meerdere maïsteelten dan geven wij u graag advies.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact
Wij zijn er trots op dat ons familiebedrijf al jaren een stabiele factor is, die altijd een stapje extra zet zodat alle klanten de kwaliteit krijgen die ze verwachten.
Copyright ©️ 2022  Van Donkersgoed B.V.
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram